Програма за развитие на сектор рибарство, съфинансирана от Европейския Съюз, чрез Европейски фонд за рибарство, „Инвестиране в устойчиво рибарствоДата07.07.2016
өлшемі23.78 Kb.
#183945
түріПрограма
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕКТОР „РИБАРСТВО”

ОС №4 „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА РИБАРСКИТЕ ОБЛАСТИ”

Проекта се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма за развитие на сектор рибарство, съфинансирана от Европейския Съюз, чрез Европейски фонд за рибарство, „Инвестиране в устойчиво рибарство“.

20.Заглавие на проекта:

● „Интерактивен, информационен портал за популяризиране на спортния риболов и туризма на територията на община Батак ”Вх.№:

● BG-08-HWR-2.2-021Изпълнител:

Община БатакМярка от ОПРСР :

● № 4.1 „Развитие на рибарските области“Мярка от МСР:

● 2.2. „Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма, в полза на малки рибарски общности“Цел на проекта :

● Популяризиране на спортния риболов и развитие на устойчив туризъм в община БатакРезюме на проекта:

● С реализацията на проектното предложение ще се създаде сайт в който ще са описани местата за риболов, места за отдих, хотели за почивка; ще се обособят инфо точки; ще се опознае природата на балканската пъстърва; ще има основа за развитие на риболовен туризъм, ще се привлекат повече туристи на територията на РО; Всичко това ще допринесе за задържане на туристопотока и опознаване на природата и естествените местообитания на балканската пъстърва.

Чрез реализацията на проекта ще се осигури информация за достъп и условия на любителите на риболовния туризъм за упражняване на своето хоби. Създадената уеб сайт страница ще привлече повече посетители, които ще се задържат на територията на рибарската област. Това ще допринесе в значителна степен за развитието на риболовен и екотуризъм с висока добавена стойност за територията и увеличаване броя на посетителите. Ще се създаде възможност на самите рибари да могат да качват снимки и обособят места където имат добър улов.
Продължителност на проекта :

● 5 месецаРазмер на безвъзмездната финансова помощ :

● 38 115 леваОчаквани резултати:

Събрана информация за местата за хранене и настаняване, разработване съдържанието на виртуална тематична карта за територията на община Батак;

● Изготвена интерактивна карта за спортен риболов ;

● Регистрация, хостинг план и SEO оптимизация на сайта за търсещи машини "Search Engine Optimization";


Място на изпълнение в Рибарската област:

● Територията на Рибарска област „Високи Западни Родопи“, област Пазарджик, община Батак, землище на гр. Батак, яз. Батак, яз. Малък Беглик, яз. Голям Беглик и яз. Широка Поляна
Контакти:

● Община Батак, пл. „Освобождение“ №5, гр. Батак, Петър Паунов – Кмет, тел. 03553/22-60

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА РИБАРСКА ГРУПА

ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ: БАТАК - ДЕВИН - ДОСПАТ”

4831 гр.Доспат, ул. „Орфей” №12, тел: 0894/438121

Web: www.flag-rhodope.bg
Достарыңызбен бөлісу:
©www.dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет